Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Soțul interpretei Aura a fost eliberat din arest

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaCătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Soțul interpretei Aura, fostul viceministru de Interne, Veaceslav Ceban, riscă până la 7 ani de închisoare pentru luare de mită

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Procuratura Anticorupţie a încheiat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului viceministru de Interne, Veaceslav Ceban, soțul interpretei Aura, și a finului acestuia, angajat al Serviciului Vamal, Stanislav Caraman. 

Ofițer CNA - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi detalii în dosarul lui Ceban: Câți ani riscă soțul interpretei Aura

Potrivit actului de învinuire, în luna mai, Caraman a pretins 20 de mii de euro de la soţia unui bărbat învinuit de fabricarea şi punerea în circulație a multiplelor carduri bancare. Vameşul susţinea că ar avea influență, prin intermediul naşului său, Veaceslav Ceban, asupra procurorilor în vederea emiterii unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a procesului penal. 

Învinuitul a primit suma de 12 mii de euro, comunicându-i femeii că aceşti bani erau destinaţi scoaterii de sub sechestru a apartamentului şi schimbării măsurii preventive a soţului acesteia.

În iunie, Caraman, ar fi estorcat 60 de mii de euro de la bănuit. Dat fiind faptul că bănuitul nu dispunea de suma respectivă, s-a convenit că banii vor fi transmişi în două rate câte 45 de mii de euro şi 15 mii de euro. Astfel, la 24 iunie, sub controlul organului de urmărire penală, inculpatul, a primit o parte din banii pretinşi şi anume suma de 30 de mii de euro.

”Ambii învinuiţi și-au recunoscut vinovăţia integral şi au solicitat examinarea cauzei în procedură specială în baza probelor administrate la faza de urmărire penală, conform procedurii prevăzute de art.364/1 din Codul deprocedură penală”, anunță Procuratura Generală. 

Potrivit instituției, la terminarea urmăririi penale, procurorul, constatând că măsura preventivă — arestul preventiv nu mai este justificat şi temeiurile care au servit la aplicarea acestuia au decăzut, a dispus revocarea măsurii arestării preventive, anunţând judecătorul de instrucţie care l-a aplicat. 

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, cei Ceban și Caraman riscă amendă până la 300 de mii de lei sau până la 7 ani de închisoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0