Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în dosarul lui Ceban: Câți ani riscă soțul interpretei Aura

© Sputnik / Miroslav RotariOfițer CNA
Ofițer CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul Național Anticorupție a venit cu detalii privind motivele reținerii fostului șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Veaceslav Ceban, care a deținut și funcția de ministru adjunct al Afacerilor Interne.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Ofițerii CNA au precizat pentru presa de la Chișinău că Veaceslav Ceban este cercetat penal într-un dosar de trafic de influență, el urma să ia mită de zeci de mii de euro pentru a soluționa un dosar.

Sediul CNA din Capitală - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Scandalos: Ofițerii CNA l-au reținut și pe soțul interpretei Aura

Potrivit anchetatorilor, un angajat al Serviciului Vamal, care se numește Stanislav Caraman și care este finul de cununie al lui Ceban, ar fi extorcat și primit 60 000 de euro sub pretextul că ar avea influență, prin intermediul nașului, asupra unor procurori, în vederea emiterii unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a procesului penal. În acel dosar pe care Caraman și Ceban spuneau că pot să-l mușamalizeze, denunțătorul este învinuit de fabricarea și punerea în circulație a cardurilor bancare.

Dat fiind faptul că falsificatorul de carduri nu avea toți banii solicitați de cei funcționari, s-a ajuns la înțelegerea ca cel ajuns ananghie să-și vândă apartamentul pentru a face rost de bani. Vameșul Stanislav Caraman ar fi găsit și un cumpărător pentru imobil, care, însă, nu a putut fi vândut din motiv că era înregistrat pe o terță persoană.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tatăl interpretei Nicoleta Nucă riscă 5 ani de pușcărie

Până la urmă, vameșul a reușit să-l convingă pe falsificatorul de carduri bancare că nașul său poate rezolva cazul. El i-a prezentat drept argument fragmente din discuția avută cu Veaceslav Ceban pe Viber. Vameșul s-a înțeles cu falsificatorul de carduri ca banii să fie transmiși în două rate: întâi 45 000 de euro, după care 15 000 de euro până în data de 24 iunie curent.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, atât angajatul Serviciului Vamal, cât și nașul lui, fostul ministru adjunct de Interne au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 7 ani de închisoare. Urmărirea penală este exercitată de un grup de ofițeri și procurori Anticorupție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0