Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Pavel Filip va merge în Parlament cu noua structură a Guvernului

© Facebook / Andrian CanduPavel Filip și Andrian Candu
Pavel Filip și Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, va merge în Parlament în fața deputaților pentru a prezenta noua structură a Guvernului de la Chișinău

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Premierul Pavel Filip va prezenta deputaților noua structură a Cabinetului de Miniștri, imediat ce Legea cu privire la Guvern va intra în vigoare. Anunțul a fost făcut, joi, de președintele Parlamentului Andrian Candu.

”Imediat ce noua Lege cu privire la Guvern, votată săptămâna trecută de Parlament, va fi promulgată și publicată în Monitorul Oficial, premierul Pavel Filip poate veni în Parlament cu noua structură a Guvernului”, a declarat spicherul.

Candu susține că Parlamentul trebuie să accepte noua structură a Executivului moldovean până la finele acestei sesiuni parlamentare, care se încheie la 31 iulie. 

”Cu siguranță acest lucru trebuie să se realizeze până la sfârșitul acestei sesiuni. În timpul cel mai apropiat, premierul va veni în Parlament cu noua structură”, a menționat președintele Parlamentului. 

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câți salariați vor fi dați afară din Guvernul Republicii Moldova

Și premierul Pavel Filip a declarat că va merge în fața deputaților pentru a le prezenta noua structură a Guvernului Republicii Moldova.

”Până la finele lui iulie, voi merge în Parlament pentru a prezenta structura Guvernului, ca să avem reforma aprobată până la sfârșitul acestei sesiuni, iar până la finele anului să implementăm reforma Guvernului”, a declarat șeful Executivului de la Chișinău.

Filip a precizat că această reformă este foarte importantă pentru Republica Moldova.

”Această reformă nu înseamnă doar micșorarea numărului de ministere. Această reformă pune baza unei dezvoltări în continuare a Republicii Moldova. Vor fi create instituții puternice. Fără această reformă nu putem merge mai departe”, a declarat premierul Pavel Filip.

Potrivit autorilor noii Legi, prin excluderea funcției de viceministru se fortifică poziția ministrului. Ministrul și cabinetul său rămân unica componentă politică în viitoarea structură guvernamentală. Echipa ministerială cu secretarii de stat urmează să realizeze prevederile politicilor elaborate de ministru și cabinetul său.

Fluxul de știri
0