Cutremur lângă Moldova, cel mai puternic din ultima perioadă

© Science Photo LibrarySeismograph
Seismograph - Sputnik Moldova
Abonare
Cutremurul s-a produs în această noapte în județul Buzău, România, fiind urmat apoi de un seism de o intensitate mai mică.

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului din România, primul cutremur a avut loc la ora 01:34 și a avut o intensitate mai mare decât cele înregistrate în ultima perioadă în zona respectivă.

Cutremurul a avut magnitudinea de 3.6 grade pe scara Richter, iar epicentrul acestuia a fost localizat la adâncime de 142,9 kilometri. De menționat că seismul care a fost înregistrat pe 9 iulie în Județul Buzău a fost unul de suprafață, fiind localizat la adâncimea de doar 13,9 kilometri.

Seysmoqraf. Arxiv şəkli - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce sectoare din Chișinău ar putea fi afectate grav în cazul unui cutremur

În scurt timp, la ora 06:50, în aceeași zonă s-a mai produs un cutremur, cu magnitudinea de 2,4 grade. Și acesta a fost unul de adâncime, situându-se la 121,3 kilometri.

Județul Buzău se caracterizează printr-o activitate seismică sporită în ultima perioadă. Chiar dacă cutremurele care au loc aici nu sunt de o intensitate prea mare, ele se caracterizează printr-o alternanță specifică a adâncimii la care se produc.

Astfel, pe 6 iunie, în același județ Buzău a fost înregistrat un cutremur de adâncime, localizat la 111,3 km, având magnitudinea de 2,6 pe scara Richter.

Însă doar cu o zi mai devreme, pe data de 5 iunie, în zonă a mai avut loc un cutremur, cu magnitudinea de 3 grade, de data aceasta la o adâncime foarte mică, de numai 11 km.
Potrivit specialiștilor, fluctuațiile da adâncime fac practic imposibilă prezicerea cutremurelor.

Fluxul de știri
0