Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oameni ai străzii se adăpostesc într-o locuință de zeci de mii de euro

© Sputnik / Cristina Bumbu-DănuțăChișinău, strada Alexandru Lăpușneanu
Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu - Sputnik Moldova
Abonare
Apartamentul cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați și o valoare care depășește câteva zeci de mii de euro a ajuns locuință gratuită pentru câțiva oameni ai străzii

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik, Cristina Bumbu-Dănuță. Chiar în centrul Chișinăului, pe strada Alexandru Lăpușneanu, ceva mai sus de bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, vizavi de Curtea Constituțională, un apartament amplasat într-o casă la sol, lăsat în voia sorții după ce proprietarul a plecat peste hotare, este adăpost pentru câțiva oameni ai străzii.

Pentru ei vodca este și mâncare, și băutură. Vecinii sunt nemulțumiți de dezastrul pe care-l lasă în urma lor acești bătuți de soartă, dar nu au încotro. Au încercat să blocheze intrarea în locuință, dar fără succes. Bârnele bătute în geamuri le sunt de mare folos vagabonzilor, aceștia le folosesc ca lemn pentru foc atunci când se gândesc să-și pregătească un terci sau o zeamă. Poliția a fost chemată de nenumărate ori, dar problema a rămas nesoluționată.

© Sputnik / Cristina Bumbu-DănuțăCasă părăsită, Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu
Casă părăsită, Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu - Sputnik Moldova
1/3
Casă părăsită, Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu
© Sputnik / Cristina Bumbu-DănuțăCasă părăsită în centrul Chișinăului
Casă părăsită în centrul Chișinăului - Sputnik Moldova
2/3
Casă părăsită în centrul Chișinăului
© Sputnik / Cristina Bumbu-DănuțăCasă părăsită. Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu
Casă părăsită. Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu - Sputnik Moldova
3/3
Casă părăsită. Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu
1/3
Casă părăsită, Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu
2/3
Casă părăsită în centrul Chișinăului
3/3
Casă părăsită. Chișinău, strada Alexandru Lăpușneanu

Alături sunt construite alte câteva locuințe, cu o ogradă comună, iar proprietarii lasă deseori ușile deschise pentru a aerisi încăperile, dar păzea. Se trezesc cu un om amețit de-a binele, care miroase rău a alcool, chiar în casa lor.

Una dintre locatare îmi povestește cu groază cum s-a pomenit cu un vagabond trecut de 50 de ani, în stare de ebrietate, în propria bucătărie. Bărbatul a intrat nestingherit și s-a apucat să înfulece din mâncare de pe masă.

Стройка - Sputnik Moldova
Societate
Chişinăul periculos. Cum sunt construite blocurile noi în Capitală - FOTO

"Se comporta neadecvat, nu știam cum să reacționez. I-am cerut de câteva ori să iasă" spune femeia.

Situația nu ar fi fost atât de complicată și poate că acești oameni își găseau adăpost în altă parte, dacă în acea ogradă nu ar fi locuit un domn de peste 70 de ani care vinde vodcă. Vecinii povestesc că una dintre concubinele bătrânului, pentru că a avut mai multe, ar fi murit după ce a consumat băutura spirtoasă de proastă calitate.

P:S: Și toate acestea se întâmplă într-un sector de elită al Capitalei, alături sunt construite case înalte cu două-trei niveluri, un restaurant luxos și chiar peste drum strălucesc în fiecare seară luminile albastre care fac din clădirea Curții Constituționale un adevărat palat.  

Fluxul de știri
0