Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lukașenko pune punctul pe ”i”: Cum va depăși Belarus greutățile

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент Беларуси Александр Лукашенко
Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că trebuie continuate negocierile cu Rusia în ceea ce privește soluționarea unor probleme economice concrete

CHIȘINĂU, 12 iul — Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că Moscova a fost și rămâne aliatul strategic al Minskului.

„Rusia a fost, este și va rămâne aliatul nostru strategic. Noi promovăm o politică coordonată în politica externă și în sfera securității, dezvoltăm cu succes un complex de aspecte socioumanitare", a declarat marți Lukașenko în cadrul unei ședințe privind prioritățile politicii externe ale Republicii Belarus, potrivit RIA Novosti.

Pavel Filip și Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Președintele Lukașenko, despre asemănarea dintre moldoveni și belaruși

Liderul belarus a subliniat că Rusia este principalul partener comercial-economic al țării. „Noi elaborăm împreună abordările generale privind dezvoltarea economiei", a spus președintele.

Acesta a menționat că „din cele 2 miliarde de dolari obținuți din exporturi, jumătate din sumă provin din Rusia", adăugând că, în pofida obstacolelor care mai apar pe această piață, inclusiv cele artificiale, mărfurile belaruse sunt și vor fi solicitate.

„Dacă rușii spun astăzi că embargoul, sancțiunile reprezintă o șansă pentru economia lor, trebuie să înțelegeți că aceasta este o șansă și pentru economia noastră, deoarece relațiile noastre economice se interpătrund, iar cooperarea este extrem de profundă… Când ei vorbesc de înlocuirea importurilor, aceasta înseamnă o șansă și în ceea ce privește înlocuirea importurilor; dacă ei spun că aceasta este o șansă pentru producătorul autohton, considerați că aceasta este o șansă și pentru producătorii belaruși", a subliniat Lukașenko.

Fluxul de știri
0