Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va evolua vremea: Prognoza meteo pentru joi, 13 iulie

© Sputnik / Rodion ProcaArsiță
Arsiță - Sputnik Moldova
Abonare
Află cum va fi vremea în următoarele zile și ce ne recomandă medicii pe vreme de caniculă

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. Pentru ziua de marți și miercuri, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat cod galben de caniculă. În această perioadă, mercurul din termometre va urca până la 33 de grade Celsius. Însă, începând cu ziua de joi, temperaturile vor fi în ușoară scădere. Astfel, în nordul țării temperatura aerului va coborî până la 28 de grade ziua, iar în raioanele din centrul țării va fi cu un grad mai mult. Doar în sudul țării maxima termică va depăși 30 de grade.

Фонтан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Meteorologii spun cum vor fi lunile iulie –august în Republica Moldova

Ploile însoțite de tunete și fulgere se vor extinde miercuri și joi în toată țara, iar începând cu zilele următoare se vor înregistra valori termice de 23 — 28 grade Celsius.

Pe timp de caniculă, medicii recomandă mai mult ca oricând să consumăm o cantitate suficientă de lichide. Potrivit specialiștilor, apa constituie mai mult decât jumătate din greutatea unei persoane. De fiecare dată când respiram, când transpirăm sau când folosim toaleta, ne deshidratăm, iar în zilele toride pierderile de apă sunt și mai mari. De aceea, trebuie să ne asigurăm că apa pierdută este înlocuită, astfel încât să nu ajungem să suferim de deshidratare, care ne poate crea probleme grave de sănătate.

Primele simptome ale deshidratării sunt: gura uscata, urina închisă la culoare și în cantități mai mici decât de obicei, oboseala, somnolența, durerile de cap, stările de confuzie și amețelile.

În cazuri grave, deshidratarea poate sa ducă până la pierderea cunoștinței. Setea excesiva este primul semn al deshidratării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0