Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă o veste proastă pentru șoferii moldoveni

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaLa volan
La volan - Sputnik Moldova
Abonare
După ce benzina și motorina au fost ieftinite de două ori consecutiv, decizia de azi a ANRE pune capăt scurtei bucurii a conducătorilor auto din Moldova

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. Agenția Națională de Reglementare în Energetică a majorat brusc tarifele la benzină și motorină.

Potrivit deciziei de azi, benzina „Premium-95 va costa 16,32 lei, iar motorina — 13,98 lei.

Extragerea petrolului - Sputnik Moldova
Benzina devine un lux. Prețul petrolului crește vertiginos

Tarifele anterioare au fost de 16,02 lei pentru benzina Premium 95, iar motorina a costat 13,61 lei.Companiile petroliere care vor afişa preţuri mai mari riscă să fie sancţionate.

Potrivit noii Metodologii, ANRE calculează la fiecare 14 zile calendaristice, în funcție de cotațiile Platts și Argus din perioada precedentă, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web.

În aceeași zi, toți operatorii de pe piața produselor petroliere vor stabili, pornind de la prețurile plafon calculate de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le vor publica pe pagina web și le vor afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare, a explicat ANRE.

Fluxul de știri
0