Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Zatoka șochează: Moldoveni lăsați fără automobile, bani și acte

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaOdihnă la mare
Odihnă la mare - Sputnik Moldova
Abonare
Una dintre cele mai populare stațiuni de odihnă printre moldoveni, localitatea Zatoka din Ucraina, îi cam bagă în sperieți pe aceștia în ultima perioadă, iar ultimul caz a cam schimbat planurile multor concetățeni de-ai noștri care intenționau să se odihnească acolo

CHIȘINĂU, 10 iul — Sputnik. Nicolae Șoitu, un cetățean moldovean care descrie ce au pățit cunoscuții săi care au avut nenorocul să simtă pe pielea lor cât este de sigur să te odihnești la Zatoka, a mărturisit că aceștia au rămas fără automobil, fără bani și fără acte. Indignat și consternat, el a rugat ca postarea sa pe Facebook, despre ceea ce a pățit la Zatoka, să fie distribuită de cât mai multă lume.

Culmea este că la acest caz polițiștii ucraineni au reacționat atât de calm, încât moldovenii tâlhătiți la Zatoka s-au simțit de-a dreptul sfidați.

Mamaia. Arhivă - Sputnik Moldova
În aceste hoteluri de pe litoralul românesc nu trebuie să mergeți

„Zilele trecute au mers la mare câțiva cunoscuți de ai mei și, ajungând în Zatoka, i-a întâlnit o doamnă, care urma să-i cazeze. Era trecut de ora 20.00. După ce s-au cazat, au mers cu toții la mare, lăsând automobilele (Dacia și Chevrolet, nu cunosc modelele) în ogradă și toate lucrurile în cameră. Când sau întors în jurul orei 3 dimineața au constatat că automobilele nu mai sunt și toate bunurile au fost furate (telefoane mobile, bani…), dar și actele șoferilor (pașapoarte, permisele de conducere, actele automobilelor). Celorlalți nu li s-au furat actele", a scris Nicolae Șoitu.

El mai oferă un detaliu care șochează și mai mult: „ușa la cameră nu a fost forțată, fiind deschisa cu cheia. Ușile automobilelor au fost deschise cu cheile care erau în cameră și au fost găsite de hoți".

A urmat un episod și mai dezolant atunci când moldovenii păgubiți au apelat la poliția din Ucraina:

„Au chemat poliția, de care au fost tratați cu haz și indiferență, care le spunea "зачем вы пришли"… "вы что не знаете что украдут?…".

A urmat apoi ambasada Moldovei din Odesa unde, potrivit autorului postării, pentru a primi un pașaport provizoriu, concetățenii noștri furați la Zatoka au achitat 35 de Euro.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0