Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou cutremur și mai multe semne de întrebare: La ce ar trebui să ne așteptăm

© AFP 2024 / NICOLAS ASFOURIСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
Mișcările seismice care se produc într-o zonă apropiată de țara noastră se caracterizează printr-o alternanță interesantă a adâncimilor la care se produc acestea

CHIȘINĂU, 10 iul — Sputnik. Județul Buzău a fost zguduit în ultima perioadă de mai multe cutremure, ultimul dintre care a avut loc chiar duminică, 9 iulie, la ora 00:21:14. Deși nu au avut o intensitate foarte mare, cutremurele din zona respectivă surprind prin adâncimea la care se produc. 

Astfel, seismul de duminică a avut magnitudinea de 2,6 grade și a fost unul de suprafață, epicentrul fiind localizat la adâncimea de 13,9 km, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

séisme en Italie - Sputnik Moldova
Societate
Semne care prevestesc cutremurele: Când ar putea fi zguduită Moldova

Pe de altă parte, la doar trei zile distanță, pe 6 iunie, în același județ Buzău a fost înregistrat un cutremur de adâncime, localizat la 111,3 km, având magnitudinea de 2,6 pe scara Richter.

Însă doar cu o zi mai devreme, pe data de 5 iunie, în zonă a mai avut loc un cutremur, cu magnitudinea de 3 grade, de data aceasta la o adâncime foarte mică, de numai 11 km.

Potrivit specialiștilor, fluctuațiile da adâncime fac practic imposibilă prezicerea cutremurelor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0