Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Candu a invitat deputații din Găgăuzia în delegațiile oficiale ale țării

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a declarat că legislativul țării este interesat de extinderea cooperării cu Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, în beneficiul tuturor locuitorilor țării

CHIȘINĂU, 10 iul — Sputnik. Luni, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o discuție cu deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei, subliniind că este extrem de important ca subiectele de cooperare să fie îndreptate spre creșterea bunăstării oamenilor din autonomie.

Gagauzia - Sputnik Moldova
Guvernul are un plan pentru Găgăuzia

Potrivitserviciul de presă al legislativului, el a invitat deputații din Adunarea Populară să se implice în lucrările comisiilor și grupurilor de lucru din Parlament, atunci când sunt supuse dezbaterilor proiecte importante sau cu impact pentru autonomie.

Mai mult, Candu i-a invitat pe deputații autonomiei să facă parte din componența delegațiilor oficiale în cadrul deplasărilor peste hotarele țării.

Deputații din autonomie i-au mulțumit președintelui Parlamentului pentru eforturile depuse în promovarea proiectelor de lege elaborate în cadrul grupului de lucru. Vladimir Kîssa, președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, a subliniat că autonomia este parte a Republicii Moldova și a apreciat faptul că deputații din Găgăuzia sunt tratați ca și parteneri egali de discuție de conducerea Parlamentului, a menționat serviciul de presă al Parlamentului.

Sursa oficială amintește că, în noiembrie 2015, la inițiativa spicherului Andrian Candu a fost creat grupul de lucru cu Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, al cărui obiectiv este apropierea autorităților regionale și cele centrale. Acesta ar urma să funcționeze și ca un mecanism suplimentar de includere a Găgăuziei în proiectele de modernizare a Republicii Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0