Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul are un plan pentru Găgăuzia

Abonare
Grupul de lucru condus de ministrul Economiei Octavian Calmîc a definitivat Planul de Acțiuni privind ameliorarea situației social-economice din UTA Găgăuzia, comunică instituţia de resort.

CHIŞINĂU, 3 sept — Sputnik. Planul prevede un şir de acţiuni care urmează a fi implementate, printre care punerea în aplicare a Programului de studiere a limbii de stat, crearea cadrului strategic în domeniul dezvoltării regionale în UTA Găgăuzia, alocarea resurselor financiare pentru investiții capitale și de dezvoltare pe principii de proporționalitate și echitate, promovarea pe piaţa internă și externă a companiilor vitivinicole din UTA Găgăuzia.

Gagauzia - Sputnik Moldova
Societate
A fost lansat proiectul de dezvoltare rurală şi agricolă în Găgăuzia şi Taraclia

Potrivit ministrului Octavian Calmîc, documentul urmăreşte eliminarea distorsiunilor de ordin economic, sporirea exporturilor, atragerea remitențelor, creșterea fluxului investițiilor străine directe, impulsionarea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, precum și reducerea numărului de șomeri, inclusiv din contul emigranților reveniți în țară.

Documentul urmează a fi transmis Guvernului pentru aprobare.

Fluxul de știri
0