Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mașinile din Bahrain și Burkina Faso au trecut prin această procedură în Moldova

© Sputnik / Родион ПРОКАImport automobile
Import automobile - Sputnik Moldova
Abonare
Regimul preferenţial de înmatriculare în Republica Moldova a maşinilor cu plăcuţe de înregistrare în străinătate a expirat la data de 1 iulie. În jumătate de an, mai mult de 18 mii de automobile au fost vămuite cu plata accizei reduse

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. În perioada 1 ianuarie — 1 iulie, au fost introduse în regim vamal 18 714 de autoturisme cu numere străine care au fost introduse în Republica Moldova până la data de 1 noiembrie 2016. Potrivit datelor prezentate de Ministerul Finanțelor, acestea au fost vămuite cu plata accizei de doar 30 la sută.

”Astfel, încasările la bugetul de stat din drepturile de import se ridică la 442 005 256 lei”, potrivit instituției. 

Cele mai multe autoturisme, supuse vămuirii în această perioadă, sunt din Bulgaria şi Lituania – 5738 unităţi şi, respectiv, 4639 de unităţi. Posturile vamale din ţară au executat vămuirea a 1262 maşini importate din România şi 1241 maşini din Italia.

дорога транспорт drum transport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Decizie importantă pentru proprietarii mașinilor înmatriculate în străinătate

Alte 906 autoturisme care au fost vămuite au fost importate din Franţa. Totodată, posesori de autoturisme cu numere de înregistrare în Bahrain, Burkina Faso, San Remo au beneficiat de regimul redus de înmatriculare în Republica Moldova.

Din totalul mijloacelor de transport supuse vămuirii, circa 2 358 unităţi sunt cele cu plăcuţele de înmatriculare în stânga Nistrului şi mun. Bender.

Din data de 1 iulie 2017, persoanele care nu şi-au înregistrat în Republica Moldova automobilele cu plăcuţe de înmatriculare străine vor avea dreptul să se afle pe teritoriul ţării nu mai mult de 180 de zile. 

Dreptul de aflare pe teritoriul ţării noastre pe un termen mai mare de jumătate de an îl vor avea doar autoturismele care au fost introduse de către persoane fizice cu domiciliul în străinătate. Ei vor avea obligaţia achitării vinietei în valoare de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare în Republica Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0