Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizie importantă pentru proprietarii mașinilor înmatriculate în străinătate

© Sputnik / Мирослав Ротарьдорога транспорт drum transport
дорога транспорт drum transport - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a luat o decizie importantă ce îi vizează pe moldovenii ce dețin mașini cu plăcuțe de înmatriculare străine

CHIȘINĂU, 22 mar – Sputnik. Premierul Pavel Filip a propus, miercuri, la ședința Cabinetului de Miniștri, să fie prelungit cu încă trei luni termenul pentru înregistrarea în Republica Moldova a mașinilor cu plăcuțe de înmatriculare străine.

Anterior Executivul a adoptat o decizie cu privire la stabilirea datei de 1 aprilie ca zi până în care toate mașinile cu plăcuțe de înmatriculare străine, ale căror proprietari au viză de reședință pe teritoriul Republicii Moldova, să fie înmatriculate în țară, în caz contrar acestea riscau să fie scoase din Moldova.

Машины с иностранными номерами - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mai mulți șoferi din Moldova riscă să rămână fără automobile din 1 aprilie

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a explicat că autoturismele înmatriculate în afara țării vor putea să se afle pe teritoriul Moldovei până la 180 de zile pe an, după care urmează ori să fie scoase de pe teritoriul țării noastre, ori să fie înregistrate în Moldova cu plata tuturor taxelor. 

”Poliția Rutieră, Poliția de Frontieră și echipele mobile ale Serviciului Vamal vor identifica aceste automobile, le vor reține și le vor duce către birourile vamale pentru a fi scoase din țară”, a declarat Armașu. 

Cetățenii care au viza de reședință în dreapta Nistrului, dar au automobilele înmatriculate în Transnistria vor beneficia, până în 30 iunie, de o reducere de 70 la sută la înregistrarea vehiculului în Republica Moldova. De această reducere se vor bucura și ceilalți deținători de automobile cu numere străine. 

”Până astăzi au fost încasate 320 de milioane de lei din procesul de înmatriculare a automobilelor”, a declarat Armașu. 

Pentru înmatricularea în Republica Moldova, deținători de automobile cu numere de înmatriculare străine vor completa o declarație pe propria răspundere la cele 39 de posturi vamale din țară.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0