Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vestea care îi face fericiți pe zeci de mii de șomeri din Moldova

job
job - Sputnik Moldova
Abonare
Soarta a peste 10 mii de cetățeni ai Republicii Moldova care nu au un loc de muncă se poate schimba în această lună

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Agenții economici din Republica Moldova au anunțat un număr record de locuri vacante de muncă. În baza de date a  Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt în evidență 10.217 locuri de muncă vacante. 

Din numărul total de oferte, aproape 3,5 mii de locuri de muncă sunt oferite în municipiul Chișinău. În jur de 600 de locuri de muncă vacante sunt prezentate în municipiul Bălți și raionul Florești.

трудоустройство - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Criză pe piaţa muncii: locuri vacante pentru medici, profesori şi poliţişti

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2498 locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt prezentate în învățământ și sănătate. În aceste domenii sunt oferite câte 430 de locuri de muncă. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 7719 locuri de muncă. Sunt la mare căutare specialiștii în industria textilă și confecții și lucrători calificați în întreprinderi industriale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0