Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inspectorii fiscali au pornit razii în mai multe piețe comerciale din Chișinău

© Sputnik / Miroslav Rotariуличные торговцы
уличные торговцы - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți comercianți din piețele din Moldova riscă amendă pentru neconformarea la legislația fiscală.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat a inițiat o operațiune de amploare pentru verificarea persoanelor fizice care desfășoară activitate de întreprinzător în piețe.

ПОЛИГОН, МУСОР, МЕШКИ, ОТХОДЫ. Gunoi, boschetari, poligon - Sputnik Moldova
O nouă taxă administrată de Serviciul Fiscal de Stat

Funcționarii fiscali vor merge la 38 de piețe din municipiul Chișinău. Inspectorii vor verifica dacă comercianții din piață activează legal. Operațiunea de verificare va dura până la finele lunii iulie. Funcționarii fiscali vor inspecta toate piețele din țară.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă întreprinzătorilor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare. Persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației fiscale riscă amendă. Astfel, pentru neeliberarea bonului de casă se aplică o amendă de la 5000 până la 7000 de lei. Pentru  comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență, Codul fiscal stabilește sancțiuni de 5000 lei, iar pentru desfășurarea activității ilicite de întreprinzător, Codul contravențional prevede amendă de până la 4500 lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0