Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Air Moldova despre știrea cu avionul lovit de fulger - detalii

© Photo : Игорь ВзоровСамолет AirMoldova
Самолет AirMoldova - Sputnik Moldova
Abonare
Compania ”Air Moldova” a precizat că aeronava nu a fost lovită de fulger în timp ce survola Moscova

CHIȘINĂU, 6 iul — Sputnik. Avionul care a zburat spre Moscova pe data de 30 iunie şi urma să aterizeze pe Aeroportul Internațional Domodedovo nu a fost lovit de fulger în timpul furtunii din acea zonă, a comunicat pentru Sputnik Moldova ofițerul de presă al companiei ”Air Moldova”, Dumitru Niculăiță.

Datele registrelor de bord ale aeronavei, dar şi a controlorilor de trafic aerian, confirmă că aeronava nu a fost lovită de fulger.

Самолет - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Zbierături și injurii la bordul unui avion de pe cursa Chișinău-Istanbul

Potrivit Companiei, avionul a făcut câteva cercuri în urma aglomerării mai multor aeronave deasupra aeroportului Domodedovo, care nu puteau ateriza din cauza unei furtuni puternice.

”Controlorii de trafic aerian au interzis tuturor aeronavelor aterizarea pe aeroportul din Domodedovo din cauza condiţiile meteo nefavorabile, recomandând echipajului cursei Air Moldova să aterizeze pe aeroportul Jucovski, la fel ca şi celelalte companii aeriene”, a mai precizat Niculăiță.

Totodată, reprezentantul companiei a precizat că nu au fost înregistrate incidente și nici nemulțumiri din partea pasagerilor, iar mâncarea şi băuturile nu au fost oferite ”decât cele de la bordul aeronavei, deoarece pasagerii s-au aflat în aeronavă până la permisiunea de a decola spre Domodedovo”.

Precizarea vine după ce în presă a apărut o știre precum că un avion al companiei „Air Moldova", care efectua zborul Chișinău — Moscova, ar fi fost lovit de fulger în timpul unei ploi torențiale cu descărcări electrice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0