Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul face anunțul: Când va avea loc prima întâlnire bilaterală Putin-Trump

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaТроицкая башня Московского Кремля
Троицкая башня Московского Кремля - Sputnik Moldova
Abonare
Se știe deja unde și când va avea loc întrevederea între cei doi șefi de stat. Totodată, părțile au stabilit un șir de teme importante care ar putea fi discutate de Putin și Trump în timpul întrevederii tete-a-tete

CHIȘINĂU, 5 iul — Sputnik. Moscova și Washington au stabilit prima întâlnire bilaterală între președinții Rusiei și SUA, transmite RIA Novosti, citând declarația consilierului șefului statului, Iuri Ușakov.

Întâlnirea Putin-Trump va avea loc pe 7 iulie, în marja summitului G-20 care se va desfășura în perioada 7 — 8 iulie la Hamburg, Germania.

De la începutul anului în curs, Putin și Trump au comunicat deja de trei ori la telefon. Deja în luna mai a devenit cunoscut faptul că întâlnirea bilaterală a celor doi liderilor de stat ar putea avea loc în cadrul summitului G-20.

Anterior, Ușakov a afirmat că Putin are un program forte încărcat, însă, cu eforturile comune ale părții americane, ar putea fi găsită posibilitatea unei astfl de întrevederi.

„Am convenit ca președinții să se întâlnească în cadrul G-20, însă agendele lor sunt destul de încărcate… Cu toate acestea, vom căuta să găsim împreună cu partenerii americani anumite intervale în programul celor doi președinți pentru desfășurarea acestei întrevederi foarte importante", a declarat Ușakov.  

President Donald Trump, flanked by Health and Human Services Secretary Tom Price, left, and Vice President Mike Pence, meets with members of the media regarding the health care overhaul bill, Friday, March 24, 2017, in the Oval Office of the White House in Washington. - Sputnik Moldova
Intenția lui Trump de a se întâlni cu Putin provoacă neînțelegeri la Casa Albă

Teme fierbinți

Consilierul președintelui rus a declarat că șefii celor două state ar putea discuta în cadrul întrevederii situația din Siria și Ucraina, precum și chestiuni privind terorismul global, examinarea acestor subiecte fiind „absolut logică". 

 „În discuția cu Trump ar putea fi atinsă și tema controlului înarmării și stabilității strategice, pentru care Rusia și SUA poartă o deosebită răspundere", a conchis Ușakov.

Începutul dialogului

В. Путин на отдыхе. - Sputnik Moldova
Rusia
(DOC) Putin a modificat legea cu privire la starea de război. Care este motivul

Șeful-adjunct al Centrului de Studii Economice al Institutului de Studii Strategice din Rusia, Serghei Karataev, susține că nu ar trebui să așteptăm ca după întâlnirea Putin-Trump să se producă o turnură spectaculoasă în relațiile dintre cele două țări, important este ca întâlnirea să pună începutul unui dialog bilateral.

Expertul se așteaptă la „rezultate foarte corecte". În opinia sa, „puține lucruri ajung în presă, însă principalul este ca întâlnirea să fie un început de dialog".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0