Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

(DOC) Putin a modificat legea cu privire la starea de război. Care este motivul

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaВ. Путин на отдыхе.
В. Путин на отдыхе. - Sputnik Moldova
Abonare
În acest sfârșit dă săptămână președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret unde a introdus un amendament la legea cu privire la starea de război

CHIȘINĂU, 2 iul — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat pe 1 iulie un decret prin care introduce un amendament în legea federală cu privire la „Starea de asediu", scrie RT.

© Photo : Официальный интернет-портал правовой информацииDecret prezidențial cu privire la amendare legii stării de război
Decret prezidențial cu privire la amendare legii stării de război - Sputnik Moldova
Decret prezidențial cu privire la amendare legii stării de război

Legea va fi completată cu un nou articol. Este vorba de introducerea articolul 101 care prevede introducerea regimului de apărare teritorială.

© Photo : Официальный интернет-портал правовой информацииDecret prezidențial ce constă în amendarea legii cu privire la starea de război
Decret prezidențial ce constă în amendarea legii cu privire la starea de război - Sputnik Moldova
Decret prezidențial ce constă în amendarea legii cu privire la starea de război

„Pe teritoriul Federației Ruse sau în anumite teritorii unde a fost introdus starea de asediu, în conformitate cu legile federale și alte acte normative care se aplică atunci se declară stare de asediu, se va introduce regimul de apărare teritorială", se menționează în decretul respectiv.

Regimul de apărare teritorială constă în apărarea populației din acel teritoriu și a obiectivelor și sistemelor de comunicații împotriva unor acțiuni cu caracter diversionist sau terorist, dar și pentru asigurarea regimului de asediu conform prevederilor legale.

Vladimir Putin a menționat în repetate rânduri că Rusia își va dezvolta și întări în continuare potențialul militar al țării pentru a apăra statul de o eventuală agresiune externă.

 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0