Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mobilizare fără precedent în Moldova - vezi ce vor face mâine Candu și Filip

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a anunțat marți că mai multe instituții ale statului vor fi mobilizate pentru a atinge o serie de obiective de reformare

CHIȘINĂU, 4 iul — Sputnik. Andrian Candu a declarat că actuala guvernare lansează „Foaia de parcurs numărul 2", care constituie un ansamblu de acțiuni îndreptate spre reformarea unor domenii vaste cum ar fi administrația, drepturile omului, sectorul financiar- bancar, afacerile, justiția și altele.

Documentul va fi semnat mâine de Premierul Pavel Filip și spicherul Andrian Candu.

„Este vorba despre o serie de acțiuni pe care ni le propunem pentru următoarea jumătate de an. În total sunt 57 de acțiuni", a spus Andrian Candu.

Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Prim-ministrul va avea noi împuterniciri după reforma Guvernului

El a precizat că cele 57 de acțiuni sunt îndreptate spre realizarea sau finalizarea mai multor reforme, iar acestea urmează să fie îndeplinite până în luna decembrie 2017.

Candu a mai menționat că „Planul de acțiuni Nr.2" vizează reforme în domeniul administrației publice, justiției, combaterii corupției, dezvoltării economice și climatului investițional, guvernanței în sectorul financiar-bancar, alimentației publice etc.

„Este un document care presupune o mobilizare și o sincronizare a mai multor instituții, cum ar fi Banca Națională a Moldovei, CNA și altele, care au menirea să realizeze succese până la sfârșitul acestui an", a declarat spicherul moldovean.

Potrivit lui, prima foaie de parcurs a demonstrat că asta funcționează. Politicianul a promis că de mâine documentul va fi plasat pe toate resursele publice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0