Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prim-ministrul va avea noi împuterniciri după reforma Guvernului

© Sputnik / Мирослав РотарьGuvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Republicii Moldova va avea dreptul să solicite Parlamentului modificarea listei și numărului ministerelor, fără a vota o nouă Lege a Guvernului

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova va avea dreptul să solicite Parlamentului modificarea listei și numărului ministerelor, fără a se interveni la legislația în domeniu.

Potrivit proiectului de lege cu privire la Guvern, propus spre dezbateri publice, ”prim-ministrul poate cere, pe perioada exercitării mandatului, acceptul Parlamentului pentru modificarea listei ministerelor în cazul necesității constituirii, reorganizării sau dizolvării acestora. Parlamentul se pronunță asupra cererii prim-ministrului privind modificarea listei ministerelor prin adoptarea unei hotărâri”.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A fost anunțată data când Moldova va avea un nou Guvern

Conform documentului, lista Guvernului, prezentată Parlamentului de candidatul pentru funcția de prim-ministru în vederea obținerii votului de încredere, include lista candidaților la funcția de ministru și lista ministerelor.

Premierul Pavel Filip a declarat că noua lege cu privire la Guvern va fi avizată în următoarele două săptămâni de Cabinetul de Miniștri. Ulterior, documentul trebuie să fie dezbătut și votat în două lecturi de Parlamentul țării, astfel ca, până la finele anului, Guvernul Republicii Moldova să apară cu o nouă structură. 

După implementarea noii Legi cu privire la Guvern, în Executivul țării vor rămâne nouă din cele 16 ministere câte sunt în prezent. Noul Cabinet de Miniștri nu va mai avea în structura sa funcția de viceminiștri, ci doar cea de secretar de stat. Filip a anunțat că unii dintre miniștrii actuali nu se vor mai regăsi în Guvernul reformat.  

Guvernul va fi alcătuit din prim-ministru, prim-viceprim-ministru, viceprim-miniștri, miniștri și alți membri stabiliți prin lege organică.

Proiectul de hotărîre a Guvernului "Pentru aprobarea proiectului de lege cu privire la Guvern" by Sputnik Moldova on Scribd

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0