Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru proprietarii de mașini: Schimbări în actele de înmatriculare

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaПарковка
Парковка - Sputnik Moldova
Abonare
Certificatele de înmatriculare de tip nou nu vor mai conține numărul motorului mașinii

CHIȘINĂU, 3 iul — Sputnik. Guvernul a aprobat un nou model al actelor de înmatriculare a mijloacelor de transport, comunică bizlaw.md.

Noile certificatele de înmatriculare și cele de înmatriculare provizorie vor fi eliberare de Agenția Servicii Publice (Registru) îndată ce vor fi create condițiile necesare pentru punerea în circulație a certificatelor de tip nou, însă nu mai târziu de 1 martie 2018.

дорога транспорт drum transport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Decizie importantă pentru proprietarii mașinilor înmatriculate în străinătate

Noutatea este că noile certificate de înmatriculare nu vor mai conține numărul motorului. Astfel, motoarele mașinilor vor putea fi schimbate, fără a avea nevoie de acte suplimentare. De menționat că în certificatele de înmatriculare de tip vechi, numărul motorului este unul dintre elementele importante de verificare în cazul în care există suspiciuni că mașina este furată.

Noile certificate de înmatriculare vor avea același preț, iar cei care dețin deja acte de înmatriculare și înmatriculare provizorie nu vor fi nevoiți să le schimbe.

Potrivit sursei, Guvernul urmează să examineze marți un proiect elaborat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, care vine cu noi reguli de înmatriculare a mașinilor. Acesta prevede că proprietarii mașinilor, care le vor înmatricula în țară, nu vor mai fi obligați să prezinte asigurarea vehiculului, deoarece se va verifica în baza de date dacă a fost perfectată asigurarea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0