Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Donație de peste ocean: Aproximativ 200 de mii de moldoveni vor fi vaccinați

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul pentru Vaccinuri Echitate din Statele Unite ale Americii va dona Republicii Moldova 200 de mii de doze de vaccin antigripal

CHIȘINĂU, 3 iul — Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că cel puțin 200 de mii de moldoveni urmează a fi vaccinați împotriva gripei sezoniere. Pentru sezonul rece 2017-2018, Centrul pentru Vaccinuri Echitate (CVE) din Statele Unite ale Americii va dona țării noastre 200 de mii de doze de vaccin antigripal.

Preparatele vor fi distribuite instituțiilor medicale primare, care vor organiza procesul de imunizare a persoanelor din grupurile de risc.

Petru Paveliuc în studioul Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Video
Medic: este explicabilă frica părințiilor de a-și vaccina copii

Potrivit Ministerului, primii care urmează a fii vaccinați sunt bolnavii cronici, lucrătorii medicali, gravidele, copiii din orfelinate, bătrânii din aziluri, carabinierii, grănicerii, angajații Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, Serviciului Vamal, instituțiilor de asistență socială, dar și alte categorii de persoane, la recomandarea medicilor de familie.

Specialiștii spun că organismul produce anticorpi împotriva virusului gripal în decurs de două săptămâni după administrarea vaccinului.

În anul 2015, centrul american a donat țării noastre 150 de mii de doze de vaccin antigripal, iar în 2016 — alte 200 de mii de doze.

Conform datelor statistice oficiale, în sezonul rece 2016-2017 de gripă s-au îmbolnăvit 1130 de persoane, dintre care 628 au fost copii de până la 14 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0