Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Orhei va fi inaugurat un parc muzical unic în Moldova

© photo://orhei.md/Парк "Иванос" в Оргееве
Парк Иванос в Оргееве - Sputnik Moldova
Abonare
De Ziua Independenței, orheienii vor avea parte de o surpriză: parcul central al oraşului, „Ivanos”, va deveni primul parc muzical din ţară.

CHIȘINĂU, 19 aug — Sputnik. Parcul central „Ivanos" din orașul Orhei, locul unde preferă să se odihnească atât localnicii, cât şi oaspeții, va deveni de nerecunoscut. De Ziua Independenței Moldovei această zonă de agrement se va transforma într-o oază muzicală.

Oraşul Orhei, intrarea dinspre Chişinău - Sputnik Moldova
Societate
Orheiul aspiră la titlul de cel mai frumos oraş din Moldova

La dispoziția primarului de Orhei, Ilan Șor, care a fost transmisă prin intermediul avocaților, a demarat etapa a doua de reconstrucție a celui mai mare parc din oraș. Afară de asfaltarea aleilor, montarea instalațiilor de iluminat, a băncilor, amenajarea locurilor de parcare, va fi instalat aparataj tehnice pentru difuzarea muzicii ambientale.

Potrivit serviciului de presă al primăriei, doar în parcul „Ivanos" din Orhei oamenii se vor putea odihni zilnic, începând cu ora 17.00 (cu excepția duminicii când muzica va răsuna pe parcursul întregii zile), în acompaniamentul celor mai diverse melodii.

„Parcul „Ivanos" va deveni un centru de distracții pentru copii, deoarece acolo urmează să fie amenajate terenuri moderne de joc. Totodată, proiectul presupune construirea unei scene pentru concerte și alte activități culturale. Înafară de aceasta, va fi restaurat havuzul și vafi  curăța râulețul", au menționat responsabili din administrația locală.

Sunt planificate de asemenea lucrări de înverzire a teritoriului acestui parc. Vor fi plantați mii de copaci, arbuști, flori. A fost amenajat un gazon și instalat un sistem automat de irigare.

Locuitorii și oaspeții orașului Orhei vor sărbători Ziua Independenței în parcul deja reconstruit „Ivanos".

Fluxul de știri
0