Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a vrut dar nu a reușit să facă primarul Chirtoacă înainte de a fi arestat

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание Дорина Киртоакэ
Задержание Дорина Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Colegul de partid și aspirantul la funcția de viceprimar al municipiului Chișinău, Mihai Moldovanu, a dezvăluit astăzi ce a vrut să facă primarul Dorin Chirtoacă înainte de a fi arestat, dar nu a reușit

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Șeful Direcției Sănătate a municipiului Chișinău, liberalul Mihai Moldovanu, susține că primarul Dorin Chirtoacă, arestat în dosarul parcărilor cu plată, nu a reușit să numească, înainte de a fi reținut, cei doi viceprimari propuși săptămâna trecută Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Chirtoacă a semnat, aflându-se în arest la domiciliu, o dispoziție de numire a liberalilor Valeriu Munteanu, fost ministru al Mediului, și Mihai Moldovanu, șeful Direcției Sănătate, în funcțiile de viceprimar al municipiului Chișinău.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dorin Chirtoacă nu a fost eliberat din arest

Moldovanu a explicat, luni, după ședința direcțiilor Primăriei Chișinău că primarul ar fi vrut să facă acest lucru înainte de a fi arestat, însă nu a reușit. 

”Domnul primar avea de gând să facă aceste nominalizări încă după ce a fost votată Legea cu privire la statutul municipiului Chișinău. Era în căutarea cadrelor care să-i fie de ajutor, în special pe dimensiunea socială”, a spus Moldovanu.

Întrebat de ce anume aceste două candidaturi au fost înaintate pentru funcția de viceprimar al Capitalei, Moldovanu a răspuns: ”Dar … cine să vină? Cineva spunea, ce nu sunt oameni. Dar cei care au fost nominalizați de primar mi se pare că cunosc lucrul”. 

Moldovanu consideră că are experiență în domeniu, pe care a dobândit-o în funcția de vicepremier pe probleme sociale. De asemenea, și în cazul lui Munteanu acesta spune că are destulă experiență în administrația publică locală. 

Totodată, liberalul a precizat că, dacă va fi ales în funcția de viceprimar al Chișinăului, nu va renunța la șefia Direcției Sănătate, deoarece aceasta va intra în atribuțiile funcției de viceprimar pe care o va ocupa.

Potrivit Legii cu privire la statutul municipiului Chișinău, Capitala are patru viceprimari. Numărul de viceprimari poate fi mărit prin decizia Consiliului Municipal, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

Viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive de către consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la două şedinţe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului municipal.

Viceprimarul exercită atribuţiile stabilite de către primarul general şi poartă răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0