Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dorin Chirtoacă nu a fost eliberat din arest

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Curtea de Apel Chișinău a examinat miercuri recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă prin care se cere eliberarea acestuia din arest la domiciliu.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, va rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chișinău a respins, miercuri, recursul avocaților la decizia din 22 iunie a Judecătoriei Chișinău.

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sectorul Buiucani, au prelungit la 22 iunie termenul de arest la domiciliu pentru Chirtoacă cu încă 25 de zile. Decizia a fost luată la solicitarea procurorilor anticorupție. Termenul de arest preventiv a fost prelungit până la 19 iulie.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată cum arată Dorin Chirtoacă după o lună de detenție - FOTO

Primarul a menționat, la 22 iunie, că nu are dreptul să facă declarații referitor la anchetă. El a negat că ar fi făcut trafic de influență și că ”conștiința sa este curată”.

”Sper că voi putea convinge atât organele de urmărire penală, cât și instanțele de judecată”, a spus edilul-șef.

Chirtoacă a fost reţinut de procurorii Anticorupţie şi CNA în seara zilei de 25 mai, în cadrul dosarului parcărilor cu plată. Edilul-șef este bănuit de trafic de influenţă. Organul de urmărire penală a constatat că primarul i-ar fi dat indicaţii adjunctului său, Nistor Grozavu, să semneze contractul cu firma EME Parkleitsystem GmbH fără avizul Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Potrivit procurorilor, această companie a devenit câştigătoare în urma unor acţiuni concertate între responsabili din Primăria Capitalei, agenţi economici şi omul de afaceri care gestiona din umbră firma EME Parkleitsystem GmbH.

Potrivit mărturiilor oferite în cadrul anchetei, 26 la sută din veniturile companiei constituiau acea mulţumire pentru semnarea contractului de parteneriat public privat între companie şi Primăria Capitalei, dintre care 13 procente îi reveneau primarului şi alte 13 la sută şefului Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi.

Dacă va fi găsit vinovat, primarul Chirtoacă riscă închisoare de la 3 la 7 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0