Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor face asta fără coordonarea cu deținătorii de terenuri?

© Sputnik / Egor Eremov / Accesați arhiva multimediaУборка зерновых, agricultura
Уборка зерновых, agricultura - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații moldoveni au aprobat în primă lectură modificarea articolului 80 din Codul Funciar

CHIȘINĂU, 2 iul — Sputnik. Parlamentul a aprobat în prima lectură modificarea articolului 80 din Codul Funciar al Republicii Moldova care se referă în special la respectarea cerințelor ecologice față de proiectarea, amplasarea, construcția și darea în exploatare a obiectelor și edificiilor care pot să influențeze negativ mediul înconjurător.

”Amplasarea și construcția obiectelor care influențează starea terenurilor se fac în baza măsurilor de protecție a mediului și condițiilor stabilite în acordul de mediu emis la documentația de evaluare a impactului asupra mediului sau, după caz, în avizule expertizei ecologice a organului emitent în domeniul mediului, în modul stabilit de legislație”, este menționat în document.

Сельский дом - Sputnik Moldova
Societate
Decizie fără precedent la Guvern: Soartă incertă pentru zeci de mii de moldoveni

Ținem să precizăm că în redacția propusă de autorii a fost eliminată sintagma ”se coordonează cu deţinătorii de terenuri”.

De asemenea, amintim că Ministerului Agriculturii a venit cu inițiativa de a elabora și aproba o nouă redacție a Codului Funciar al Republicii Moldova. Potrivit viceministrului Iurie Ușurelu, scopul proiectului este de a crea un cadru legislativ nou adaptate la noile realități, care nu sunt reglementate de Codul Funciar în vigoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0