Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pasărea pe limba ei piere: Un student turc și-a făcut de cap la aeroport

© AFP 2024 / FETHI BELAIDA Libyan traveller packs his laptop in his suitcase before boarding his flight for London at Tunis-Carthage International Airport on March 25, 2017
A Libyan traveller packs his laptop in his suitcase before boarding his flight for London at Tunis-Carthage International Airport on March 25, 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Un student turc riscă să facă pușcărie după ce și-a făcut de cap pe Aeroportul Chișinău

CHIȘINĂU, 1 iul — Sputnik. Cetățeanul turc care a fost reținut de oamenii legii pe Aeroportul Chișinău pentru că anunțase că ar deține două kilograme de substanțe explozive în geanta personală, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Pe 28 iunie, un cetățean al Turciei a intrat în Aeroportul Chișinău și a strigat că are în bagaje două kilograme de dinamită. Bărbatul de 26 de ani s-a prezentat la punctul de trecere al pe sensul de ieșire din țară, în scopul plecării spre Turcia. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru comunicare mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism.

În timpul procedurii de înregistrare a pasagerilor cursei Chișinău — Istanbul, cetățeanul turc i-a comunicat agentului de înregistrare a călătorilor despre faptul că are în bagajul său o cantitate de două kilograme de substanțe explozive. Pentru amplificarea situației de panică, persoana a încercat să sperie călătorii aflați în acel moment la controlul de rigoare, strigând că deține explozibil asupra sa.

Imediat, polițiștii de frontieră au reținut persoana și au izolat bagajul. În urma acțiunilor întreprinse s-a constat că alerta este falsă.
Potrivit Poliției de Frontieră, bărbatul era student la o instituție de învățământ din Moldova. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 2 ani de închisoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0