Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Schimbare bruscă a vremii: Care pot fi efectele negative asupra sănătății

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaPloi cu grindină
Ploi cu grindină - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova anunță schimbarea bruscă a vremii - află care pot fi efectele negative asupra sănătății organismului

CHIȘINĂU, 1 iul — Sputnik. După ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru prima zi din luna iulie Cod Roşu de caniculă în mai multe raioane din sudul ţării, acum anunță că în zile următoarele vor cădea ploi cu descărcări electrice.

© Ruptly meteo.mdPrognoza meteo pentru 2-8 iulie
Prognoza meteo pentru 2-8 iulie - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 2-8 iulie

Astfel, potrivit meteorologilor, în următoarele trei zile, în nordul țării, vor cădea ploi cu descărcări electrice iar temperatura aerului va sădea până la + 25 — +28 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va coborî până la +11 grade.

În raioanele din centrul și sudul țării va ploua mai puțin. În aceste zone, temperatura aerului ziua nu va depăși +30 de grade Celsius, iar noaptea se vor înregistra temperaturi de +13 — +16 grade.

Potrivit specialiștilor, schimbarea brusca a vremii are efect negativ asupra sănătății organismului. Migrenele, variații ale tensiunii arteriale, durerile articulare, accentuarea manifestărilor astmului și instalarea unei stări de anxietate sunt doar câteva dintre simptomele resimțite ca urmare a variațiilor climatice.

Cum să suportăm mai ușor căldura - Sputnik Moldova
Sfaturi utile pentru zilele toride: Cum să ne protejăm de arșiță

Cei mai expuși la aceste variații sunt copiii, bătrânii, precum și cei cu boli cronice, cardiace, hipertensivii, bolnavii pulmonari cronici, dar și cei cu boli autoimune.

Pentru a ne adapta la aceste schimbări, specialiștii recomandă consumul multor lichide, în special ceaiuri calde, multe legume și fructe, deoarece sunt bogate în vitamine. Este bine să alegem mâncărurile ușoare, fără grăsimi, și să avem un regim de viață în care mișcarea să ocupe un loc important.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0