Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Majoritatea deputaților moldoveni au spus DA - ce va urma...

© Sputnik / Miroslav RotariVotul deputaţilor împotriva guvernului Streleţ
Votul deputaţilor împotriva guvernului Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Aleșii poporului au votat în primă lectură proiectul de reformare a Guvernului

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. În cadrul ședinței de vineri a Legislativului, deputații moldoveni au aprobat în prima lectură proiectul privind reforma Guvernului. Proiectul a fost aprobat de Cabinetul de Miniștri pe data de 8 iunie. Potrivit noilor prevederi, în noul guvern funcția de viceministru va fi înlocuită cu cea de secretar de stat.

Пожилая пара, отдыхающая на бульваре - Sputnik Moldova
Societate
Cine mai prinde pensie în Moldova după reformă

În prezent, în Guvernul Filip sunt 39 de viceminiștri. Ministerul Economiei, cel al Apărării are câte un viceministru. Cele al Finanțelor, Justiției, Afacerilor Interne, Ministerele Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agriculturii și Industriei Alimentare, Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății — câte trei. Câte doi viceminiștru sunt la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Ministerul Culturii, cel al Tehnologiei Comunicațiilor și Informației și Ministerul Tineretului și Sportului.

În proiect nu este indicat numărul exact de ministere în noul Guvern, prim-ministrul urmând să înainteze propuneri Legislativului în această chestiune.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

 

Fluxul de știri
0