Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kremlinul i-a transmis un ultimatum Washingtonului

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaStandard of the President of the Russian Federation
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit surselor din cadrul Ministerului de Externe al Federației Ruse, Moscova i-a acordat Washingtonului un "timp suplimentar" pentru a veni cu propuneri privind restituirea sediilor diplomatice ale Rusiei, care au fost închise în Statele Unite

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Moscova i-a acordat Washingtonului un "timp suplimentar" pentru a veni cu propuneri care să pună capăt tensiunilor cu privire la proprietățile misiunilor diplomatice ale Rusiei, care au fost închise în Statele Unite, au declarat surse din cadrul Ministerului rus de Externe, informează Sputnik International.

US soldiers are pictured prior the beginning of the official welcoming ceremony of NATO troops in Orzysz, Poland, on April 13, 2017. - Sputnik Moldova
"Vin rușii!" Ce se ascunde în spatele noii strategii de securitate a SUA

Într-un articol apărut în ziarul Izvestiya, surse din cadrul Ministerului rus de Externe au precizat că Moscova a transmis un ultimatum Statelor Unite și a pregătit sancțiuni de răspuns împotriva Washingtonului, după ce președintele Barack Obama a închis două sedii ale misiunilor diplomatice ruse în Maryland și New York, în decembrie 2016, în contextul presupusului amestec în alegerile prezidențiale din SUA.

Oficialii Ministerului de Externe anunță că Moscova a avertizat noua administrație americană a lui Donald Trump că îi va da afară pe diplomații americani din sediul de la Serebryany Bor și va închide un depozit american din Moscova, dacă Washingtonul nu soluționează urgent tensiunile existente.

Departamentul de Stat al SUA a precizat că va veni în curând cu propuneri, așa că Moscova a decis să "aștepte și să vadă", au declarat surse din cadrul Ministerului de Externe.

Rusia a respins în repetate rânduri acuzațiile de amestec în alegerile prezidențiale din SUA, din 2016, și a negat orice sprijin pentru Donald Trump. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova nu a avut contacte oficiale cu echipa lui Donald Trump în timpul campaniei prezidențiale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0