Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Comunitatea de afaceri din România își îndreaptă privirea spre Rusia

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Oamenii de afaceri din România sunt interesați de dezvoltarea unor relații mai strânse cu Federația Rusă

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. La Moscova a avut loc o întrevedere între președintele Camerei de Comerț și Industrie din Rusia, Serghei Katârin, și președintele Camerei de Comerț din Prahova, Aurelian Gogulescu.

Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei unei delegații a oamenilor de afaceri din România, organizată de Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, în frunte cu Tudor Afanasov, și Camera de Comerț și Industrie din Prahova.

Părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situația și perspectivele cooperării oamenilor de afaceri din cele două țări. Serghei Katârin și Aurelian Gogulescu au menționat posibilitățile vaste ale camerelor de comerț din Rusia și România în stabilirea și dezvoltarea unor legături de afaceri.

Ретро-автомобили - Sputnik Moldova
Automobilele de epocă: Moldova, punte între Rusia și România

„A venit timpul să încheiem această pauza îndelungată în activitatea noastră", consideră Serghei Katârin. Drept dovadă pentru această afirmație este sosirea în Rusia a unei delegații a oamenilor de afaceri români pentru participarea la un șir de forumuri bilaterale de business, care se vor desfășura între 28 și 30 iunie la Moscova, Iaroslav și Sankt-Petersburg, a mai adăugat el.

Părțile au ajuns la concluzia că este necesară asigurarea unei interacțiuni informaționale: "oamenii de afaceri ruși și români trebuie să cunoască posibilitățile pieței partenerului său, condițiile de activitate".

Sarghei Katârin a atras atenția asupra necesității stabilirii legăturilor la nivel de regiuni. „Acolo există multe oportunități de identificare a segmentelor de piață".

"Oamenii de afaceri s-au arătat interesați de o cooperare cu colegii lor ruși și susțin sporirea eforturilor în această direcție", a menționat Aurelian Gogulescu, care a făcut o scurtă prezentare a județului Prahova, care este cea mai dezvoltată zonă industrială din România.

La întrevedere au participat oameni de afaceri români din domeniul IT, vinificație, industrie, prelucrare a petrolului, care au subliniat existența unui potențial major de colaborare în toate domeniile între România și Rusia.

Partea română s-a arătat convinsă că există posibilitatea de a spori schimbul de mărfuri între cele două state.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0