Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Automobilele de epocă: Moldova, punte între Rusia și România

© Facebook / Владислав ДумановРетро-автомобили
Ретро-автомобили - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova reprezintă o punte între Rusia și România la capitolul automobile de epocă

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. La Concursul Internațional de Eleganță Auto de la Castelul Peleș (Sinaia, România) participă și reprezentați din Moldova, a transmis pentru Sputnik Moldova Vladislav Dumanov, care este președintele Clubului „Auto Retro Tiuning" din Republica Moldova. Potrivit lui, festivalul de la Sinaia se desfășoară începând cu anul 1934, iar Regele României Mihai I era un mare împătimit al automobilelor de epocă.

Din acest motiv, fostul monarh a propus ca evenimentul să decurgă la Castelul Peleș, care în anul 2006 a fost retrocedat Casei Regale a României. Anume aici a locuit familia regală până la abdicarea Regelui Mihai I.

„Participanții și oaspeții la eveniment, inclusiv reprezentanții familiei regale a României, s-au cazat la hotelul „Palace" din Sinaia, iar concursul se desfășoară pe terasa Castelului Peleș", a menționat Dumanov.

Acesta a adăugat că, an de an, la concurs sosesc tot mai mulți oaspeți din diferite țări.

Bogdan Coconoiu, președinte al Retromobil Club România, a remarcat prezența la concurs a restauratorilor și proprietarilor de automobile vechi din Republica Moldova.

„Suntem siguri că, cu ajutorul posesorilor de automobile retro din Republica Moldova, ne vom putea împrieteni cu colegii de la Răsărit", a subliniat Coconoiu.

Iar vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Gheorghe Fodoreanu, s-a adresat prin internet către posesorii de automobile retro din Rusia, invitându-i în România.

„Sunt sigur că nu veți rămâne decepționați", a menționat Fodoreanu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0