Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Căldură mare! Când scăpăm de arșiță

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaЖенщина отдыхает на скамейке
Женщина отдыхает на скамейке - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă la începutul verii am avut parte de temperaturi confortabile și chiar de zile mai răcoroase, în ultima perioadă s-a instaurat o vreme toridă în toată țara

CHIȘINĂU, 19 iun — Sputnik. Potrivit meteorologilor, vremea extrem de caldă nu va caracteriza doar sfârșitul primei luni de vară, ci și începutul lui iulie care, să nu uităm, în tradiția populară mai este numită și luna lui cuptor.

Astfel, potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cele mai mari valori termice se vor înregistra astăzi în nordul țării, între 33 și 36 de grade. În centru și sud vor fi cu unu — două grade mai puțin. Totodată, pe fundalul unor temperaturi excesive, în raioanele de nord sunt posibile averse cu descărcări electrice.

Женщина прячется от солнца под зонтом - Sputnik Moldova
Meteorologii fac pronosticuri apocaliptice: Totul abia începe

Ziua de vineri va fi și mai fierbinte, astfel că maxima termică va atinge 37 de grade în sudul țării. Nu ne vom putea răcori practic nici noaptea pentru că temperaturile nocturne vor depăși chiar 20 de grade. Potrivit meteorologilor, precipitațiile însoțite de tunete și fulgere se vor extinde în toată țara.

Sâmbătă, 1 iulie, arșița va continua să domine, iar mercurul din termometre va mai urca cu un grad, astfel că în raioanele de sud acestea vor ajunge până la 38 de grade la umbră.

De altfel, meteorologii au instituit codul galben de caniculă până la 1 iulie. În a doua zi a lunii valorile termice vor fi în ușoară scădere, iar luni acestea nu vor mai trece de 30 de grade și am putea avea parte de precipitații.

În această perioadă, hipertonicii și persoanele care suferă de maladii cardiace trebuie să aibă mare grijă de sănătatea lor — să evite expunerea la soare în orele amiezii și să respecte toate recomandările specialiștilor.

© Sputnik / Nicolai KibichCum să suportăm mai ușor căldura
Cum să suportăm mai ușor căldura - Sputnik Moldova
Cum să suportăm mai ușor căldura

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0