Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii fac pronosticuri apocaliptice: Totul abia începe

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaЖенщина прячется от солнца под зонтом
Женщина прячется от солнца под зонтом - Sputnik Moldova
Abonare
Temperaturile ridicate înregistrate zilele acestea în țara noastră vor fi în scădere începând cu 1 iulie, însă, după o răcire de scurtă durată, canicula va reveni - valorile termice vor fi extrem de înalte până la mijlocul lunii viitoare.

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. Șeful Direcției Meteorologie a Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Lidia Treșcilo, i-a relatat corespondentului Sputnic care sunt pronosticurile meteorologilor pentru următoarea perioadă.

Potrivit Lidiei Treșcilo, temperaturile înregistrate la sfârșitul lunii iunie sunt ridicate, însă nu au atins deocamdată valori record.

„Pentru zona noastră, valoare record înseamnă 42,4 grade, care a fost înregistrată în august 2012. Cu alte cuvinte, în perioada caldă a anului se înregistrează în medie de la 8 până la 27 de zile cu temperaturi de peste 30 de grade, însă au fost ani în care astfel de temperaturi s-au menținut pe parcursul a 62 de zile", a menționat meteorologul.

Strada Calea Ieșilor din capitală după ploaia din 03 iulie 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova este amenințată iarăși de ploi, dar și de incendii

Conform datelor prealabile, după 1 iulie, în locul arșiței se va instaura o vreme ceva mai răcoroasă, însă pentru o perioadă scurtă.

„Codul galben va fi valabil până pe 1 iulie. După care temperaturile vor scădea ușor. Însă există probabilitatea ca ulterior temperaturile să crească din nou. La începutul lui iulie vremea va fi ceva mai răcoroasă, însă pe la mijlocul lunii vom avea caniculă", a specificat Lidia Treșcilo.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0