Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Profețiile lui Nostradamus care s-au îndeplinit în 2017

Abonare
Nostradamus a prezis în cărțile sale că în Franța și Germania va avea loc anul acesta o schimbare de lideri

CHIȘINĂU, 28 iun — Sputnik. Faimosul astrolog, medic, savant și profet Michel de Nostredame și-a publicat primele profeții în cartea „Les Propheties" („Profețiile"), a cărei primă ediție a apărut în 1555.

Profețiile sunt scrise în catrene rimate care au fost grupate a câte o sută (centurii).

Nostradamus și-a cifrat meticulos profețiile, scriindu-le într-un amalgam din patru limbi: latină, franceza veche, italiană și greacă.

Piesă de teatru - Sputnik Moldova
Nostradamus a prezis ce va fi în anul 2017

În catrene nu este practic indicată nici o dată, de aceea ele nu sunt dispuse în ordine cronologică.

Există acolo și profeții pentru anul în curs și ar fi interesant să vedem câte dintre acestea s-au împlinit deja.

Nostradamus a prezis că în 2017 va avea loc un conflict armat între Iran și Turcia, în care va învinge Iranul. Din fericire, acest război nu s-a declanșat deocamdată și sperăm nici să nu aibă loc vreodată.

Conform profețiilor astrologului, în 2017 vor continua confruntările militare dintre creștini și islamiști. Dacă privim acest aspect într-un context mai larg, putem constata că, din păcate, Nostradamus a avut dreptate — în Europa, în particular în Marea Britanie, au fost comise mai multe atentate teroriste soldate cu zeci de victime.

Нострадамус - Sputnik Moldova
Profețiile lui Nostradamus: cum va fi anul 2017

Nostradamus a scris în cărțile sale că anul acesta în Franța și Germania va avea loc schimbare de lideri. Ceea ce s-a și întâmplat în Franța, unde a fost ales un nou președinte, Emmanuel Macron. Dar să fi știut oare profetul renascentist că anume în 2017 vor avea loc alegerile liderului de la Palatul Elysee? Puțin probabil.

În afară de aceasta, potrivit profețiilor lui Nostradamus, Franța se va confrunta cu o insuficiență de resurse de apă. Există probabilitatea ca bazinele acvatice ale țării să fie afectate de poluare, iar aprovizionarea cu apă a populației să fie limitată o perioadă îndelungată. Ținând însă cont de faptul că întreaga omenire se îndreaptă vertiginos către o catastrofă ecologică, probabilitatea unui colaps natural nu amenință doar Vechiul Continent, ci întreaga planetă, consideră experții.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0