Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus, despre prelungirea sancțiunilor: UE, dirijată de o minoritate agresivă

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaЗаседание Европейского Совета в Брюсселе
Заседание Европейского Совета в Брюсселе - Sputnik Moldova
Abonare
Sancțiunile împotriva Federației Ruse nu pot să rezolve nici o problemă dintre cele pe care și le propune Uniunea Europeană în aspectul relațiilor cu Rusia, au declarat oficiali din cadrul Ministerului rus de Externe în contextul prelungirii sancțiunilor impuse de UE

CHIȘINĂU, 28 iun — Sputnik. Consiliul UE a confirmat oficial că Uniunea Europeană a aprobat miercuri decizia formală cu privire la prelungirea sancțiunilor economice împotriva Rusiei până la 31 ianuarie 2018, potrivit unui comunicat al instituției, comunică RIA Novosti.

„Pe 28 iunie 2017, Consiliul a prelungit sancțiunile economice împotriva unor sectoare ale economiei ruse, până la 31 ianuarie 2018", precizează documentul.

Italian Prime Minister Paolo Gentiloni listens to questions during a media conference at the end of an EU summit in Brussels on Friday, March 10, 2017 - Sputnik Moldova
Premierul Italiei consideră că sancțiunile împotriva Rusiei nu vor dura veșnic

Decizia a urmat după audierea raportului cu privire la implementarea „Acordurilor de la Minsk", prezentat de liderii Germaniei și Franței, Angela Merkel și Emmanuel Macron, la summitul UE din 22 — 23 iunie.

Consiliul a aprobat în unanimitate această decizie, potrivit comunicatului.

Surse din cadrul UE au comunicat că decizia cu privire la sancțiunile antirusești va fi publicată joi în Monitorul oficial al Uniunii Europene.

În UE, tonul este dat de o minoritate agresivă

Aleksei Meșkov, viceministrul de Externe al Federației Ruse, a declarat în fața jurnaliștilor că Moscova regretă faptul că UE a prelungit sancțiunile economice împotriva Rusiei și că aceste sancțiuni sunt contraproductive.

Переговоры президента РФ В. Путина с федеральным канцлером ФРГ А. Меркель - Sputnik Moldova
Rusia
Merkel a anunțat când vor fi anulate sancțiunile împotriva Rusiei

„Pentru toată lumea este clar deja de mult timp că sancțiunile sunt contraproductive, că acestea nu pot să rezolve nici o problemă dintre cele pe care și le propune Uniunea Europeană în aspectul relațiilor cu Rusia. Experți europeni independenți au demonstrat în repetate rânduri și prin cifre concrete că, în urma sancțiunilor și a contramăsurilor noastre, suferă în primul rând economia țărilor UE. Faptul că sancțiunile au fost iarăși prelungite nu pot provoca alte sentimente decât de regret. Minoritatea agresivă a dat iarăși tonul în UE", a spus Meșkov.

Potrivit directorului departamentului pentru cooperare europeană al MAE rus, Andrei Kelin, măsurile restrictive nu și-au atins scopul.

„Sancțiunile nu și-au atins scopul pentru care au fost gândite: nu au schimbat cursul politicii externe a Rusiei și nu au influențat în nici un fel situația legată de conflictul din Ucraina", le-a spus diplomatul rus jurnaliștilor.

Pe data de 22 iunie, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat că șefii guvernelor și statelor membre ale UE au adoptat în cadrul summitului decizia de a prelungi pentru o jumătate de an actualele sancțiuni economice împotriva Rusiei. După care a urmat procedura în scris de confirmare formală a deciziei, care nu prevede convocarea unor ședințe.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0