Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cum arată Dorin Chirtoacă după o lună de detenție - FOTO

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După o lună de detenție preventivă, primarul Dorin Chirtoacă arată destul de îngrijorat, slăbit și îmbătrânit

CHIȘINĂU, 22 iun – Sputnik. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sectorul Buiucani, examinează demersul procurorilor cu privire la prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arest preventiv la domiciliu pentru primarul municipiului Chișinău, vicepreședintele PL Dorin Chirtoacă. 

La ședință este prezent și primarul Chirtoacă. După o lună de detenție preventivă, edilul arăta îngândurat, slăbit și îmbătrânit. Acesta nu a vrut să facă nicio declarație pentru presă, dar a anunțat că va face un anunț după ce judecătorii vor pronunța decizia.

Задержание Дорина Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă, reținut în dosarul parcărilor. Urma să primească un bonus de 13%

Chirtoacă a fost reţinut de procurorii Anticorupţie şi CNA în seara zilei de 25 mai, în dosarul parcărilor cu plată. Edilul este bănuit de trafic de influenţă. Organul de urmărire penală a constatat că primarul i-ar fi dat indicaţii adjunctului său, Nistor Grozavu, să semneze contractul cu firma EME Parkleitsystem GmbH fără avizul Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Potrivit procurorilor, această companie a devenit câştigătoare în urma unor acţiuni concertate ale responsabillilor din Primăria Capitalei, agenţi economici şi omul de afaceri care gestiona din umbră firma EME Parkleitsystem GmbH.  

Potrivit mărturiilor oferite în cadrul anchetei,  26 la sută din veniturile companiei constituiau acea mulţumire pentru semnarea contractului de parteneriat public privat între companie şi Primăria Capitalei, dintre care 13 procente îi reveneau primarului şi alte 13 la sută şefului Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi. 

Dacă va fi găsit vinovat, primarul Chirtoacă riscă închisoare de la 3 la 7 ani.  

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Dorin Chirtoacă

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0