Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu, luat de val: Ce a spus despre nepotul său Dorin

© Facebook / Mihai GhimpuMihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă la o petrecere
Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă la o petrecere - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ajuns la senectute, Mihai Ghimpu a pierdut nu doar simțul realității, ci și bunul simț

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Capul liberalilor din Moldova, Mihai Ghimpu, continuă să-i plângă de milă nepotului său, lamentându-se de nedreptățile ce i s-au făcut acestuia.

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Mihai Ghimpu dă lecţii de moralitate şi face previziuni apocaliptice

Amintim că primarul Dorin Chirtoacă a fost reținut de CNA pe data de 25 mai, fiind plasat ulterior în arest la domiciliu. Pe 22 iunie, instanța a decis să-i prelungească arestul cu încă 30 de zile.

După ce i-a admonestat pe moldovenii care se țin de mâncat "c…t", în loc să-i ia apărarea nepotului Dorin, după ce s-a crucit că nu ai cui să faci un bine în țara asta, pentru că toți sunt niște mișei și ticăloși, care nu știu să fie recunoscători pentru binele făcut, Ghimpu a decis să mai verse o lacrimă pe facebook pentru nou ivitul "martir al neamului".

"Dorine, neamul nostru Ghimpu — Chirtoacă a trecut prin multe: deportări în Siberia, inclusiv tatăl tău, Ion Chirtoacă, întemnițat pentru cauza românească în 1972 în Gulag pentru 6 ani (unchiul Gheorghe Ghimpu) iar azi, arestat pe nedrept ești și tu".

Prin urmare, Mihai Ghimpu pune semnul egalității între nepotul său, bănuit de comiterea unor coțcării, și oamenii care au suportat calvarul deportărilor staliniste, atrocitățile temnițelor comuniste, fără a realiza că această alăturare nu este doar lipsită de bun simț, ci constituie chiar un sacrilegiu, o profanare a memoriei acelor martiri.

Cu modestia-i caracteristică, Ghimpu se trece și pe el în rândul luptătorilor și apărătorilor neamului care au fost "bătuți de regim". Uitând să spună însă că de ani buni este și el parte a respectivului "regim", sub care a ocupat înalte funcții, i-au prosperat afacerile și i s-au rotunjit averile.

În încheierea mesajului său lacrimogen, Ghimpu apelează la versul lui Eminescu: "Ce e val ca valul trece…" Ceea ce este perfect valabil pentru trecerea prin politică a bătrânului liberal.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0