Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tatăl interpretei Nicoleta Nucă riscă 5 ani de pușcărie

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul consul în Bologna, Nicolae Nucă, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru trafic de influenţă

CHIȘINĂU, 14 mar – Sputnik. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată cauza penală de învinuire a fostului Consul General al Republicii Moldova în Bologna, Nicolae Nucă, în prezent șef al Direcţiei relaţii cu publicul din cadrul Direcţiei generale afaceri consulare a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Procurorii au reţinut în acţiunile acestuia comiterea traficului de influenţă, care se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 3000 de unităţi convenţionale, echivalent a 150 de mii de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Potrivit materialelor cauzei penale, în cursul lunii octombrie 2016, inculpatul, susţinând că are influenţă asupra persoanelor publice din cadrul Biroului Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne, a pretins de la un cetăţean al Siriei 1.500 de euro. În schimbul acestei sume, Nucă se angaja să urgenteze perfectarea actelor de intrare şi aflare pe teritoriul Republicii Moldova a altor trei cetăţeni din Irak.

Эдуард Харунжен - Sputnik Moldova
Accidente
Procurorul general interimar: detalii despre reținerea consulului Moldovei

Peste câteva zile, aflându-se în biroul său de serviciu, funcţionarul MAEIE a primit de la cetăţeanul Siriei prima tranşă de bani în sumă de 500 de euro şi copiile paşapoartelor celor trei cetăţeni ai Irakului.

Funcţionarul a fost reţinut, la finele anului trecut, de procurorii anticorupţie de comun cu ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, fiind plasat ulterior în arest preventiv, unde se află până în prezent.

La demersul Procurorului Anticorupţie, inculpatul a fost suspendat provizoriu din funcţia deţinută în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Nicolae Nucă este tatăl interpretei Nicoleta Nucă, populară în Republica Moldova și România.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0