Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorul Adriana Bețișor anchetează dosarul fostului viceministru de Interne

© Sputnik / Мирослав РотарьАдриана Бецишор
Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul viceministru de Interne, Veaceslav Ceban și finul său, Stanislav Caraman, angajat al Serviciului Vamal, au primit 30 de zile de arest preventiv în izolator

CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. Procurorul Adriana Bețișor, cea care a instrumentat dosarul fostului premier liberal-democrat Vladimir Filat, condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă, anchetează dosarul penal în care a fost reținut fostul viceministru de Interne și ex-șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Veaceslav Ceban.

Bețișor a cerut astăzi în instanță aplicarea măsurii de arest preventiv pe un termen de 30 de zile pe numele lui Ceban și a finului său, Stanislav Caraman, angajat al Serviciului Vamal.

Instanța a admis cererea procurorilor, iar cei doi funcționari reținuți sâmbătă își vor petrece următoarele 30 de zile în izolator.

Ofițer CNA - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi detalii în dosarul lui Ceban: Câți ani riscă soțul interpretei Aura

La ieșirea din sala de judecată, procurorul Bețișor a declarat că, deocamdată, nu poate oferi mai multe detalii pe caz, decât cele care au fost făcute publice duminică.

”Suntem în a treia zi de investigație în dosar. Avem timp scurt la dispoziție. Detalii, decât ceea ce a fost anunțat, nu pot oferi”, a declarat procurorul.

Fostul viceministru nu s-a prezentat la judecată. În instanță a fost prezent doar finul său. Avocatul acestora a declarat că va contesta decizia de astăzi a Judecătoriei Chișinău, cu sediul în sectorul Buiucani, la Curtea de Apel.

Ceban și Caraman sunt cercetați penal într-un dosar de trafic de influență. Lui Ceban i se incriminează că ar fi trebuit să primească prin intermediul finului de cununie zeci de mii de euro mită pentru a soluționa favorabil un dosar.

Caraman ar fi extorcat și primit 60 de mii de euro sub pretextul că ar avea influență, prin intermediul nașului, asupra unor procurori, în vederea emiterii unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a dosarului penal, în care denunţătorul este învinuit de fabricarea și punerea în circulație a multiplelor carduri bancare.

Dat fiind faptul că denunțătorul nu dispunea de suma respectivă, întelegerea a ajuns până la vânzarea apartamentului pentru a face rost de bani. Vameșul ar fi găsit și un cumpărător pentru acel imobil, care însă nu a putut fi vândut din motiv că era înregistrat pe o terță persoană.

Ulterior, dând asigurări că problema dosarului penal poate fi soluționată prin intermediul nașului de cununie, vameșul a prezentat drept argument pasaje din discuția cu acesta pe Viber. S-a convenit că banii vor fi transmiși în două rate câte 45 de mii de euro și 15 mii de euro, respectiv, pănă la data de 24 iunie.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 7 ani de închisoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0