Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Băsescu vine la Chișinău ca să-l susțină pe Șalaru. Ghimpu nu comentează

© Facebook / Anatol ȘalaruAnatol Șalaru și Traian Băsescu
Anatol Șalaru și Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Traian Băsescu vine la Chișinău ca să-l sprijine pe Anatol Șalaru să-și pună pe picioare Partidul Unității Naționale. Șalaru promite multe surprize și, mai ales, clarificări.

CHIȘINĂU, 25 iun — Sputnik. Fostul Președinte al României Traian Băsescu vine astăzi, la Chișinău, unde va participa la primul congres al Partidului Unității Naționale, al lui Anatol Șalaru. Potrivit presei de peste Prut, Traian Băsescu este invitat special și va susține un discurs în fața delegaților partidului, care s-au adnat la hotelul Radisson Blu.

Mihai Ghimpu și alți liberali în audiență la Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Băsescu pus pe glume: Ce a spus despre arestarea lui Chirtoacă

Portalul stiripesurse.ro din România afirmă că participarea lui Traian Băsescu la primul Congres al PUN va fi un semnal puternic transmis electoratului pro-unionist din Republica Moldova, mai ales în contextual actual, când electoratul unionist este foarte disipat. Partidul Liberal din Moldova, care a fost principalul beneficiar al votului unionist (și care fost sprijinit puternic de Băsesc — n.n.), a dezamăgit în ultimii anii, ajungând la un scor de 2%. Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, nu a putut obține un scor mai mare de 2% în alegerile prezidențiale care au avut loc anul trecut, deși în ultimii ani, electoratul pro-unionist din Moldova a crescut constant, ajungând la o cifră de peste 20%.

Vom menționa că președintele PL, Mihai Ghimpu, nu a comentat deocamdată gestul fostului său aliat și mentor politici Traian Băsescu, care iată acum este în tabăra dușmanului său Anatol Șalaru.

Vom menționa că în data de 21 iunie, Partidul Unității Naționale are personalitate juridica, fiind înregistrat de Ministerul Justiției de la chișinău.

Atunci șalaru a scris pe pagina sa de facebook că duminică, 25 iunie, la hotelul Radisson Blu, va avea loc primul congres al formațiunii. Pe agenda congresului nostru figurează alegerea conducerii partidului și trasarea liniilor directoare. Anatol Șalaru a afirmat atunci că acest congres va fi cu "multe surprize și mai ales cu multe clarificări".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0