Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Băsescu pus pe glume: Ce a spus despre arestarea lui Chirtoacă

© Facebook / Mihai GhimpuMihai Ghimpu și alți liberali în audiență la Traian Băsescu
Mihai Ghimpu și alți liberali în audiență la Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă cineva a aşteptat o reacţie de compătimire sau de susţinere din partea fostului preşedinte român la ceea ce i se întâmplă lui Chirtoacă, aşteptările au fost zadarnice

CHIŞINĂU, 28 mai — Sputnik. Ex-preşedintele României, Traian Băsescu, altădată bun prieten cu liberalii de la Chişinău, în special cu Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă, a avut o reacţie stranie, dacă nu chiar răutăcioasă, la arestarea celui care i-a botezat nepoata.

Astfel, după reţinerea primarului Chirtoacă de CNA, cel care dorea cu tot dinadinsul să fie un bun cetăţean al Republicii Moldova, a spus că nu ştire ce se întâmplă la Chişinău.

"Nu ştiu ce e la Chişinău. Probabil DNA a trecut Prutul. Asta e dorinţa cetăţenilor din Republica Moldova, DNA să treacă Prutul", a glumit Băsescu la România TV.

Amintim că primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost prezent la nunta mezinei lui Băsescu, Elena, apoi a şi botezat-o pe nepoata acestuia, Anais.

Mihai Ghimpu și Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Cum a ajuns unionistul Ghimpu să aibă „fobie de Băsescu"

La rândul ei, Elena Băsescu a participat, împreună cu soţul său, Bogdan Ionescu, la nunta lui Dorin Chirtoacă cu Anişoara Loghin. Ce-i drept, ambele cupluri s-au destrămat între timp.

Relaţiile dintre Ghimpu şi Băsescu s-au răcit de mai multă vreme, devenind chiar ostile. Astfel, mai-marele liberalilor de la noi a declarat că nu i-ar fi dat în ruptul capului cetăţenia moldovenească lui Băsescu. La rândul său, fostul preşedinte român a pus la îndoială „unionismul" şefului PL, afirmând că are dubii "chiar şi cu Ghimpu că este în mod real unionist".

Mai mult decât atât, Băsescu nu este străin de ruptura care s-a produs recent în cadrul Partidului Liberal şi de noul proiect politic al fostului vicepreşedinte PL, Anatol Şalaru.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0