Descoperire uluitoare: Află câți ani are cel mai vechi pantof din piele din lume

© Photo : PIxabayTraditional footwear, Holland
Traditional footwear, Holland - Sputnik Moldova
Abonare
Areni-1 este cel mai vechi pantof de piele care a fost descoperit vreodată - a fost găsit într-o peșteră în provincia Vayots Dzor din Armenia

CHIȘINĂU, 23 iun — Sputnik. Pantoful a fost găsit în 2008 și datează de peste 5.500 de ani, ceea ce îl face cu 1.000 de ani mai în vechi decât pantoful găsit pe Ötzi Iceman sau chiar decât cel din Piramidele din Giza, scrie Vintage News.

Золотые серьги, найденные при раскопках - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Descoperire în Moldova: oseminte din perioada epocii de piatră

Pantoful din piele este într-o stare excelent de conservare și a fost găsit într-o peșteră din Armenia, provincia Vayots Dzor. Este cel mai vechi pantof de acest gen din Europa și cel mai vechi model de acest gen din piele din lume.

În peștera Fort Rock din Oregon, în Statele Unite, s-au descoperit sandale mult mai vechi ce datează cu 10.000 de ani în urmă, dar nu sunt din piele, ci din salvie.

Istoricii susțin că utilizarea pantofilor a început cu aproximativ 40.000 — 26.000 de ani în urmă. Descoperirea din Armenia a fost realizată de arheologul Boris Gasparyan și echipa sa. Se numește Areni-1 datorită complexului de peșteri în care a fost găsit. Acest sit arheologic este situat în sudul Armeniei, în apropierea satului Areni.

Pe lângă pantof, peștera este cunoscută și pentru descoperirea celui mai vechi creier uman din lume în 2009, precum și pentru cea mai veche cramă din lume.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0