Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Se strânge funia la par: Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Chirtoacă

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul general al Capitalei va mai sta în arest la domiciliu încă 30 de zile. Aceasta este decizia magistraților.

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. Primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, va sta în arest la domiciliu încă 30 de zile. În felul acesta a decis Judecătoria Chişinău astăzi.

Задержание Дорина Киртоакэ - Sputnik Moldova
Societate
Dorin Chirtoacă, liber ca pasărea cerului. Unde a fost văzut primarul - FOTO

Amintim că Dorin Chirtoacă a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată, fiind bănuit de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, în urma mai multor audieri, s-a constatat că Dorin Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu, să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău şi să semneze contractul cu firma Eme Parkleitsystem, fără avizul Consiliului municipal.

Potrivit anchetei, lui Chirtoacă urma să-i revină 13 la sută din banii prevăzuți pentru realizarea acestui proiect fraudulos și oneros pentru municipiul Chișinău. În același timp, 26 la sută ar fi trebuit să îi revină omului de afaceri Alexandru Pincevschi, iar alte 13 procente trebuia să-i primească şefului Direcţiei Transport a Capitalei, Igor Gamreţki, care este și el reţinut în acest dosar.

Dacă va fi găsit vinovat, Dorin Chirtoacă riscă până la şapte ani de închisoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0