Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zeci de moldoveni, deportaţi din UE în doar 24 de ore

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
De mai bine de trei ani, cetăţenii moldoveni pot călători fără viză în ţările Uniunii Europene, însă aceştia sunt obligaţi să respecte mai multe reguli, în caz contrar riscând să fie deportaţi

CHIŞINĂU, 17 iun — Sputnik. Numărul celor care nu se conformează condiţiilor impuse este însă destul de mare, cel puţin asta sugerează datele Poliţiei de Frontieră.

Astfel, instituţia a anunţat vineri printr-un comunicat că, în doar 24 de ore, au fost deportaţi din UE peste 30 de moldoveni, iar unuia i-a fost refuzată intrarea în Rusia.

„Un cetățean moldovean a primit refuz de intrare în Federația Rusă, iar alți 31 de conaționali au fost deportați din Uniunea Europeană", precizează Poliţia de Frontieră.

Din 28 aprilie 2014, cetățenii moldoveni pot călători fără vize spre 26 de țări din Spațiul Schengen, însă cu respectarea anumitor reguli.

Punct de trecere a frontierei, România - Sputnik Moldova
Poliția de Frontieră Română în alertă, după scoaterea vizelor pentru ucraineni

Astfel, liberalizarea regimului de vize permite călătorii fără viză pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs a 180 de zile (șase luni).

Călătoriile în cadrul regimului liberalizat de vize nu oferă dreptul la muncă, studii, reîntregirea familiei sau alte scopuri care presupun ședere pe termen lung (peste 90 de zile).

Pentru a putea ajunge fără viză într-o ţară europeană este necesar un pașaport biometric (valabil cel puțin 6 luni de la data reîntoarcerii în țară).

Persoanele care nu au pașapoarte biometrice și continuă să utilizeze pașapoartele emise până la 1 ianuarie 2011 pot călători în spațiul Schengen doar în baza unei vize care pot fi obținute în baza Acordului de facilitare a regimului de vize, semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană.

Cei care nu respectă condiţiile de ședere pot fi obligaţi să părăsească ţara respectivă sau riscă să fie deportaţi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0