Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția de Frontieră Română în alertă, după scoaterea vizelor pentru ucraineni

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
România i-a măsuri speciale după liberalizarea regimului de vize în UE pentru ucraineni

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Începând cu data de 11 iunie 2017, cetățenii Ucrainei, titulari de pașapoarte biometrice, pot intra în UE și ramâne pe teritoriul Uniunii Europene fără a avea obligația de a deține viză, pentru șederi a caror durată totală nu depașește 90 de zile, în cursul oricarei perioade de 180 de zile.

Greczynka na tle flagi UE - Sputnik Moldova
Uniunea Europeană a anulat vizele pentru Ucraina

Odată cu aceste schimbări, Poliția de Frontieră Română se așteaptă la un flux mai mare de cetățeni care vor dori să traverseze frontiera ucraineano-română, dar și prin punctele de trecere ale frontierei stabilite la hotarul cu Republica Moldova. 

În acest contex, Poliția de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ. 

”Mentionăm faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei de la graniţa cu Ucraina, iar în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz”, anunță instituția.

În acest sens, participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, care prezintă informații despre toate punctele de frontieră. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0