Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grindeanu, conferință incredibilă, acuzații devastatoare la adresa lui Dragnea

© AP Photo / Vadim GhirdaSorin Grindeanu
Sorin Grindeanu - Sputnik Moldova
Abonare
Grindeanu: "Voi avea reacții și mai puternice pe subiectul relațiilor lui Dragnea cu serviciile secrete; un singur om încearcă să ne întoarcă în timp, înainte de 1989"

CHIȘINĂU, 16 iun — Sputnik. "Cel de ieri și de astăzi, acesta e adevăratul Sorin Grindeanu", a declarat Sorin Grindeanu, la conferința de presă susținută de la guvern. Și, într-adevăr, Sorin grindeanu a fost cu totul atul decât cel din ultimele șase luni.

Amânată de mai multe ori, conferința de presă de premierul Sorin Grindeanu a fost adevărată șarjă împotriva lui Liviu Dragnea. Dezvoltată de premier pe mai multe planuri, șarja a avut o rezultantă: Liviu Dragnea să-și asume responsabilitatea pentru așa-zisul eșec al guvernului. Și, în subsidiar, Liviu Dragnea să își dea demisia din PSD. Motivația lui Grindeanu se axează pe criza creată — de care îl acuză pe Liviu Dragnea.

"Liviu Dragnea a întreprins un demers împotriva țării, împotriva propriului partid — a decis să dărâme un guvern, pe care se laudă că tot el l-a pus, nu PSD, nu votul cetățenilor", a declarat Grindeanu chiar în debutul conferinței.

Grindeanu nu recunoaște că i s-a luat calitatea de membru PSD — "Cum veți rămâne membru PSD?", a întrebat presa. "O să vedeți! Conform statului, pe care Liviu Dragnea îl încalcă", a replicat premierul.

Sorin Grindeanu - Sputnik Moldova
Premierul României, Sorin Grindeanu, a fost exclus din PSD

Există o intenție a lui Grindeanu de a prelua PSD? Grindeanu neagă asta, în schimb îl acuză pe Dragnea că "vrea tot mai multă putere", iar "analiza mincinoasă", evaluarea, a fost făcută în acest scop. "Sunt membru de peste 20 de ani, indiferent ce spune Dragnea — "fost pedelist" — indiferent "de câte CEx organizează". Ce-o să facă, o să ne excludă pe toți din partid, întreabă Grindeanu, "pe toți care spunem că în partid lucrurile nu merg în linie corectă?!". Va fi oprit, declară ferm Grindeanu.

Sorin Grindeanu declară nu vrea să se agațe de funcție — "Eu am unde să mă întorc, mi-am făcut șoala la timp, nu am rămas repetent", spus ironic Grindeanu. În schimb, Dragnea "se agață disperat de fuincții, în speranța că asta îl va salva de trecut".

"Președintele PSD Liviu Dragnea trebuie să-și asume situația de criză în care a aruncat România". Îi spuneam de probleme astea de acum 3-4 zile, dar arunca informațile în derizoriu, spunea că fabulez eu, declară Grindeanu. "Acum este un dezastru politic, suntem într-un blocaj".

"Până luni, îi cer lui Liviu Dragnea să-și asume responsabilitatea acestei crize. Responsabiliatea stă pe umerii celui care a dus țara în acestă situație. După ce Dragnea demisionează, demisionez și eu!"

Liviu Dragnea - Sputnik Moldova
Dragnea: Guvernul Grindeanu nu are de ce să demisioneze

Sorin Grindeanu îl acuză pe Dragnea și de două mari minciuni — prima este cea referitoare la apartenența premierului la un serviciu, fie legături cu alte structuri sau forțe politice. "Suntem într-o conspirație existentă doar în mintea domnului Dragnea", a spus Grindeanu.

"Nu eu am fost la tenis sau la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete. Să se gândeaască când spune, pentru că voi avea reacții și mai puternice pe acest subiect. Toată această idee e o minciună", a declarat Grindeanu.

A doua minciună ar fi cea a lipsei de comunicare cu miniștrii. Grindeanu explică altceva — "Cum să lucreze acești miniștri dacă eu le spuneam ceva, iar de la partid le venea altă indicație". Grindeanu a exemplificat prin controversatul impozit pe gospodărie, despre care premierul a cerut ca singurul care poate vorbi în public, până la finalizarea normelor, este ministrul finanțelor. "Seara, cine era la televizor, cu desene, cu schițe?", întreabă ironic Grindeanu, referindu-se la Liviu Dragnea.

În privința demisiei miniștrilor, Grindeanu a dezvăluirt că toți au fost azi la lucru; "indiferent ce va întâmpla, avem obligația să nu-i facem pe români și mediul economicsă sufere.

"În situația în care voi constata că nu voi putea face un guvern funcțional, atunci îmi voi da demisia. Azi au fost toți la lucru", a declarat premierul.

În perioada următoare Grindeanu a recunoscut sincer că va avea întâlniri cu parlamentarui PSD, "care m-au rugat să mă văd cu ei". Există în interiorul partidului, "dincolo de CEx, o mare îngrijorare — pentru că li se cere să voteze contra propriului guvern".

"Să se convoace congresul PSD — există o teamă de aproape un an și jumătate de a lărgi forul decident — Congresul e decident — dar există o teamă a lui Liviu Dragnea. Ne aflăm într-un moment dificil, în care un singur om încearcă să ne întoarcă în timp, înainte de 1989".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0