Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dragnea: Guvernul Grindeanu nu are de ce să demisioneze

© Photo : Facebook / Liviu DragneaLiviu Dragnea
Liviu Dragnea - Sputnik Moldova
Abonare
Abrogarea controversatei ordonanțe de urgență nu i-a convins pe protestatari, care cer acum demisia Guvernului.

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. După ce s-a întâlnit luni cu deputații PSD, Liviu Dragnea a declarat că Guvernul Grindeanu nu are de ce să demisioneze.

"Am avut o întâlnire cu grupurile reunite, era firesc, grupurile reunite şi-au exprimat fără echivoc susţinerea în continuare pentru Guvernul Grindeanu", precizat Dragnea citat de cotidianul.ro.
Referindu-se la protestele din ţară, preşedintele PSD a spus că Guvernul nu are de ce să demisioneze.

El mai specificat că este necesară o analiză serioasă pe marginea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală, înainte chiar de o dezbatere în Parlament, la care să participe inclusiv experţi străini.

Adrian Năstase - Sputnik Moldova
Năstase: scopul nu a fost „abrogarea" OUG-ului", ci „abrogarea" guvernului

În ceea ce privește soarta de mai departe a ministrului Justiției Florin Iordache, Dragnea a precizat că decizia privind eventuala demisie o vor lua Grindeanu și Iordache după ce pică moțiunea de cenzură.

Lucrul acesta a fost confirmat și de ministrul Justiției, care a spus că va avea o discuție cu premierul după moțiunea de cenzură. Totodată, el s-a declarat încrezător că moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR nu va trece.

Totodată, Florin Iordache susține în continuare că proiectul de modificare a Codurilor Penale era urgent, iar acum sistemul judiciar este prejudiciat.

Pe de altă parte, soarta ministrului Justiției pare să fie decisă deja. Premierul Grindeanu a declarat încă atunci când a făcut anunțul privind abrogarea ordonanței de urgență că Ministerul Justiției și ministrul Florin Iordache își vor asuma consecințele ordonanței 13.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0