Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Criză politică în România - PSD, moțiune de cenzură contra propriului Guvern

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După ce Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat din România l-a exclus din partid pe premierului Sorin Grindeanu, social-democrații au decis să depună și o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de acesta

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik. Joi la ședința Consiliul Executiv Național al PSD, prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, a fost exclus din partid. Pentru excluderea acestuia au votat unanim toți cei prezenți, informează stiripesurse.ro.

Excluderea lui a fost propusă de către președintele PSD, Liviu Dragnea, care a fost susținut de șefii de filiale prezenți la ședință, menționează sursa citată. Decizia este motivată cu grave prejudicii de imagine și nerespectarea deciziilor formațiunii.

Prim-ministrul României Sorin Grindeanu - Sputnik Moldova
Criză politică în România: Strategia lui Grindeanu pentru a rămâne premier

Ulterior a fost luată și decizia depunerii unei moțiuni de cenzură (retragerea încrederii majorității parlamentare, care conduce la demisia guvernului).

Liviu Dragnea a precizat că luni va fi depusă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, urmând ca miercuri să fie dezbătută și votată.

Liderul PSD a spus că regretă această situație, dar s-a ajuns aici după reacțiile premierului Sorin Grindeanu, care au dus la o criză politică.

"Regret, dar aici am ajuns. Dacă ar fi dorit să nu intervină această criză politică, astăzi poate eram la consultări la Cotroceni", a subliniat Dragnea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0